Laman Web Rasmi
Pejabat Daerah Dan Tanah Kemaman
"Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan"
Program Lawatan Kerja Yang Berhormat Mulia Tengku Seri Bijaya Raja, Setiausaha Kerajaan Terengganu ke Daerah Kemaman PDF Cetak E-mail
Oleh Administrator   
Ahad, 15 Mei 2022 13:18
Tanggal 12 Mei 2022 (Khamis) bersamaan 11 Syawal 1443H, satu Program Lawatan Kerja Yang Berhormat Mulia Tengku Seri Bijaya Raja, Setiausaha Kerajaan Terengganu ke Daerah Kemaman telah diadakan. Daerah Kemaman merupakan daerah kelima yang selepas Daerah Besut, Marang, Kuala Terengganu dan Kuala Nerus bagi program lawatan kerja tersebut.
Turut hadir sama dalam lawatan kerja ini ialah Yang Berhormat Dato’ Pegawai Kewangan Negeri Terengganu, YBhg. Dato’ Pengarah Tanah & Galian Terengganu, Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pengurusan), YBrs. Pegawai Daerah / Pentadbir Tanah Kemaman, Setiausaha Bahagian serta Pegawai-pegawai Kanan dari Pejabat Setiausaha Kerajaan Terengganu, Yang DiPertua Majlis Perbandaran Kemaman dan Pegawai-pegawai di Daerah Kemaman.Program ini dimulakan dengan Taklimat Pembangunan Daerah yang disampaikan oleh YBrs. Encik Ahmad Farhan bin Abdul Wahab, Pegawai Daerah / Pentadbir Tanah Kemaman di Pejabat Daerah & Tanah Kemaman.
Seterusnya, Yang Berhormat Mulia Tengku di bawa ke Dewan Berlian, Majlis Perbandaran Kemaman bagi menyempurnakan Majlis Amanat Penjawat Awam Daerah Kemaman yang dihadiri seramai 500 orang penjawat awam Daerah Kemaman merangkumi Jabatan/Agensi Kerajaan Negeri dan Persekutuan.
Yang Berhormat Mulia Tengku turut hadir ke Sekolah Kebangsaan Bukit Mentok bagi meninjau keperluan Pusat Pemindahan Sementara (PPS) di sekolah berkenaan sebagai persediaan menghadapi bencana Monsun Timur Laut yang akan datang. Taklimat telah disampaikan oleh Kapt. (PA) Mohd Suhaimi bin Awang @ Muhammad, Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah Kemaman merangkap Pegawai Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Daerah Kemaman.
Yang Berhormat Mulia Tengku di bawa ke Kediaman Seri Kemaman bagi menghadiri Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Pegawai Daerah / Pentadbir Tamah Kemaman bersama komuniti di Daerah Kemaman. Majlis ini diserikan lagi dengan persembahan gamelan, silat dan busking yang terdiri daripada anak-anak seni Daerah Kemaman.
Mengakhiri lawatan kerja ini, Yang Berhormat Mulia Tengku Seri Bijaya Raja, Setiausaha Kerajaan Terengganu di bawa ke Pelabuhan Kemaman dan menaiki tug boat bagi meninjau pengoperasian di pelabuhan tersebut. Lawatan ini turut mendapat kerjasama yang sangat baik daripada pihak EPIC Group dan Konsortium Pelabuhan Kemaman.
Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan program Lawatan Kerja YBM Setiausaha Kerajaan Terengganu ini. Semoga lawatan kerja ini menjadi pemangkin kepada pembangunan Negeri Terengganu dan Daerah Kemaman khususnya

 

DiKemaskini Pada Ahad, 15 Mei 2022 19:07
Jumlah Capaian Ke Laman ini :757 kali.
 
Alamat Untuk Di Hubungi PEJABAT DAERAH DAN TANAH KEMAMAN
Jalan Sentosa, 24000 Kemaman,
Terengganu Darul Iman.
No Telefon Dan Fax TEL : 09-8591971/8591972
09-8591963/8591713
FAX PTK: 09-8594401
FAX PDK: 09-8594954
E-Mail E-mail PDTK :
ptkemaman[at]terengganu[dot]gov[dot]my
pdk[at]terengganu[dot]gov[dot]my
Direktori Kakitangan Direktori Kakitangan
Pejabat Daerah Dan Tanah Kemaman
Perkhidmatan Online
Kaunter Pendaftaran
Kaunter Bayaran Cukai Tanah
Kaunter Pembangunan dan Pelupusan Tanah
Jadual Penghulu Bertugas & Penyaksian
Hakcipta Terpelihara © 2012 Pejabat Daerah Dan Tanah Kemaman. All Rights Reserved.
Penafian:Pejabat Daerah Dan Tanah Kemaman tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan
disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada Laman ini.
Sesuai dipapar menggunakan resolusi 1024 x 768, pelayar IE8, Mozilla Firefox
Peta Laman | Terma Dan Syarat | Dasar Privisi | Dasar Keselamatan | Piagam Pelanggan | Bantuan
Di kemaskini Pada :
Sabtu 25 Mac 2023, 20:17
Jumlah Pelawat :
1826373
(Statistik Penuh)
Malaysia : http://www.malaysia.gov.my    Kerajaaan Negeri Terengganu : http://www.terengganu.gov.my    Mampu :http://www.mampu.gov.my    Visit Terengganu : http://www.terengganutourism.com    MSC Malaysia : http://www.mscmalaysia.gov.my
Ikuti Kami :
FacebookFeed

mod_vvisit_counterToday37
mod_vvisit_counterYesterday723
mod_vvisit_counterThis week37
mod_vvisit_counterLast week4694
mod_vvisit_counterThis month14572
mod_vvisit_counterLast month17913
mod_vvisit_counterAll days1826373

QR Kod PDTK :
QR Kod Pejabat Daerah Dan Tanah Kemaman